۱۳ نکته تغذیه‌ای برای بهبودیافتگان کووید ۱۹

[ad_1]

به گزارش جام جم آنلاین و بنا بر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، این نکات تغذیه‌ای به شرح زیر است:

– پرهیز از مصرف غذاهای سنگین مانند آش گوشت غلیظ، ماکارونی و سوسیس که هضم آن دشوار است.

– محدود کردن خوردن غذاهای پرچرب یا سرخ کرده مانند الویه، سیب‌زمینی سرخ کرده، پنیر پیتزا، انواع کوکو، کتلت و…

– ممنوعیت استفاده از ترشی‌ها و سرکه که سبب خشکی دستگاه تنفسی و تحریک آن می‌شوند.

– محدودیت مصرف نمک و شورها و غذاهای کنسروی شور

– محدودکردن مصرف شیر و لبنیات (به جز نوع پروبیوتیک) که ایجاد موکوس در دستگاه تنفسی می‌کنند.

– محدود کردن استفاده از رب گوجه، فلفل، انواع سس‌های تند و سس خردل

– کاهش مصرف مواد شیرین و شیرینی‌ها، آبمیوه صنعتی، نوشابه‌های گازدار، شکر، مربا و قند

– محدود کردن مصرف نوشیدنی‌ها و خوراکی‌های محرک مانند قهوه، چای غلیظ، نسکافه و یا شکلات تلخ

– اجتناب از مصرف زیاد سیر و زنجبیل

– ممنوعیت استفاده از سبوس در صورت وجود اسهال

– ممنوعیت استفاده از روغن‌هایی مانند زیتون، کلزا، کنجد، روغن آفتابگردان و… برای سرخ کردن مواد غذایی

– محدود کردن استفاده از روغن‌ها و چربی‌های حیوانی مانند کره، پیه، دنبه و…

– تداوم محدودیت‌ها و رژیم‌های غذایی به‌ویژه در افرادی که بیماری‌ زمینه‌ای مانند دیابت، فشار خون بالا و… دارند.

[ad_2]

Source link